2009. május 8., péntek

Webárium - Bettárium

ha azt mondja valaki hogy Betta, mindenki a szép, színes hatalmas úszókkal feszengő splendens hímekre asszociál. szépek is, külföldön sok weboldal, klub foglalkozik csak is ezen tenyészváltozatokkal. szerencsére vannak más klubok, oldalak amik a vad változatokkal foglalkoznak. sokan úgy vélik a Betta splendens aaz egyetlen ami Betta. sőt, sokan azt sem ismerik, hogy a Betták zöme szájköltő és nem habfészket épít mint a "hagyományos" Betta.

Betta albimarginata - Horváth Balázs Gergő

örülök, hogy Magyarországon is akad egy-két ember aki lelkesedik ezen vad formák után. mi több! van aki tartja is őket! és ha már vannak tapasztalatai meg is osztja másokkal, hisz ez viszi előrébb az akvarisztikát. ezért is örülök annak, hogy Ugrósáska azaz Horváth Balázs Gergő mind az AM oldalán mind a saját blogján közzéteszi a birtokában lévő tapasztalatokat, ismereteket. véleményem szerint egyre több ilyen magánoldalra, blogra lenne szükség amik egy adott halfaj, vagy nemzettség köré csoportosul és mélyebb betekintést biztosít a tárgyalt halcsalád rejtett mindennapjaiba.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Nyílméreg szekció - Ranitomeya imitator, az utánzás nagymestere

  Ranitomeya imitator  (Schulte, 1986)   A  Ranitomeya imitator  az állatvilág legnagyobb utánzója. Ahogy a faj elnevezése imitator is erre ...