2009. június 29., hétfő

A nagy kékség - Bohóchalárium

tengeri akváriumok talán legkedveltebb és leginkább elterjedt élőlényei a bohóchalak. sokan nem is tudják, h közel 30 faj tartozik az Amphiprion és Premnas nembe amiket mi bohóchalnak, mások anemónahalnak neveznek.

Tajvanon most nyílt meg az első olyan nyilvános akvárium ami teljes egészében a bohóchalaknak lett szentelve. a bemutatón közel 1500 hallal találkozhat a látogató 18 fajt felölelve. a taitungi tengerbiológiai kutatóállomás keretein belül működő akvárium segítséget nyújt mind a halak jobb megismerésében, mint a fogságban történő szaporítás módszereinek elsajátításához. mint azt Ho Yuan-hsing elmondta nincs veszélyeztetve a Tajvan környékén élő 5 bohóchal faj, mert a fogságban szaporítás miatt nincs értelme ma már az élővizeket lehalászásának.

személy szerint támogatom a kezdeményezést, akár valamely hazai akváriumban is működhetne hasonló jelleggel egy, a tájékoztatást szolgálva.


forrás

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Nyílméreg szekció - Ranitomeya imitator, az utánzás nagymestere

  Ranitomeya imitator  (Schulte, 1986)   A  Ranitomeya imitator  az állatvilág legnagyobb utánzója. Ahogy a faj elnevezése imitator is erre ...