2009. augusztus 18., kedd

Könyvespolc - A múlt nyomában

mindig is izgatott a dolog a múltban milyen körülmények között, milyen ismeretek birtokában folytatták az emberek az akvarisztikának nevezett hobbit. ezért előszeretettel olvasom újra és újra az akvarisztika történeti írásokat a különféle könyvekben. ezek nyomán el is döntöttem, hogy valamikor berendezek egy retro fémvázas akváriumot a korabeli szemléletnek és technikai eszközöknek megfelelően.
mindehhez nem elegendő némi visszatekintést olvasni, szükség van korabeli, ma már kincsnek számító irodalomra, dokumentumokra.

sokak polcán félve őrzött könyvek csak ritkán kerülnek ki az antikváriumok, halas piacok polcaira így nagy szerencse kell ahhoz, hogy valaki egy-egy klasszikus műre bukkanjon.

szerzemények :)

ha már közeledett a születésnapom Kedvesem jobbnak látta ha elsőnek megkérdez mi az aminek igazán örülnék ezzel is elkerülve a kínos mosolygást a családi rendezvényen. így közösen tértünk be a szombathelyi antikváriumba ahol már hónapok óta szemezgettem a két Frey lexikon egyikével és a láthatóan egyszer sem olvasott első kiadású Horn - Zsilinszky könyvvel. ottjártamkor csalódottan vettem tudomásul, hogy a H-ZS elkelt, nem mintha nem lenne még kettő a polcomon, de azért mégis tip-top első kiadás. az Asszonypajtás persze kutakodott még a polcon s egy szakadt könyvet emelt le onnan. alig akartam hinni a szememnek mikor megpillantottam a borítót, s rajta a hatalmas vitorlást. egy jó kis Behyna Miklós Az akvárium c. könyv figyelt rám 1938-ból. így a váratlan szerencsével karöltve meg is kaptam őket. azt hiszem most egy darabig lesz mit olvasnom :) és lehet meg kéne venni a másik Frey lexikont is, hogy legyen egy használatos és egy diszitős változatom :)

6 megjegyzés:

  1. Szép jó reggelt!
    Először is mégegyszer boldog születésnapot! :) Másodszor gratulálok az új könyvekhez és a mai reggel 9 órás blogodhoz, ami ismét nagyon jól sikerült. Már várom a retro akit, sok szerencsét hozzá! ;)

    Peti44

    VálaszTörlés
  2. Isten éltessen!
    Egy Frey-el én is szemezek, nemsokára szeretném megvenni én is, csak hogy legyen. Apám nem akarja odaadni az övét... :-D

    VálaszTörlés
  3. Boldog Karácsonyt, Degec vagyis szülinapot :D
    És jó olvasgatást ;)

    Inadsz/Dani

    VálaszTörlés
  4. Na legalább tudom, hogy neked mi van a könyvespolcodon. :o) I.É.S.F.É Bokáig!

    VálaszTörlés
  5. Szia Ügynök!

    BOSZÜ!

    Azt tudtad, hogy a 38as Behyna min 2 féle borítóval jelent meg? Ugorj be 1x és megmutatom.
    Frey lexikonból meg 1 sosem elég :)

    VálaszTörlés
  6. köszi szépen mindenkinek:)

    Peti: remélem egyszer tényleg elkészül a retro aksi :)

    Most: legalább azt lefényképezhetnéd s átküldhetnéd :) mert Siófok felé most már nem hiszem, h megyek :)

    VálaszTörlés

Nyílméreg szekció - Ranitomeya imitator, az utánzás nagymestere

  Ranitomeya imitator  (Schulte, 1986)   A  Ranitomeya imitator  az állatvilág legnagyobb utánzója. Ahogy a faj elnevezése imitator is erre ...