2009. augusztus 17., hétfő

Webárium - Máj ném iz Elek, Cset Elek...

Az internetet illetve az általa elérhető weboldalak sokasága azért jött részre, h információkat közöljön. az információ ezen áramlása egyirányú, nem, vagy csak igen csekély mértékben van lehetőség a visszacsatolásra, pontos kérdés feltevésére illetve megválaszolására.

ezen "probléma" megoldásaként lehet találkozni a különféle fórumokkal amik lehetővé teszik, hogy kérdezzünk, pontosan, személyre szabva valamint lehetőségünk van a saját tapasztalatunk, tudásunk megosztására.

sok ember azonban képtelen várni izgága fenekén és dühödten veri a klaviatúrát és dühöng, hogy nem kap választ a kérdésére. az ilyen embernek nem való az akvarisztika, de ha még is ezt a hobbit választja akkor örömmel veszi ha chat is rendelkezésére áll ahol szinte valós időben képes kommunikálni, információt szerezni. persze nem csak az ilyen típusú embereknek való a cset, némileg lesarkítottam a dolgot.

még sihederként a különféle csetes oldalakon hoztam létre akvarisztikai szobákat ahová vártam a halak iránt érdeklődöket. sajnos akkor még nem nagy sikerrel.

időközben a hazai leglátogatottabb oldal lett az akvarista.hu ahová chat is felkerült ezzel téve némileg személyesebbé az oldalon kialakuló kapcsolatokat. lehetőséget biztosított a gyorsabb eszmecserére, közös programok megbeszélésére. nem ritkán 20-30 ember is kattogtatta a bilentyűzet gombjait.

aztán jött a már sokat feszegetett téma s a cset megszünt, majd újra lett, igaz az addig csetrejárók elszoktak tőle, mind az oldaltól. mostanába kezd visszajárni valaki, vagyis egy új használói réteg kezd kialakulni.
problémának tartom, h a többi oldallal szemben nem látható ki van a cseten. így mindenki csak ki-be léeget, nem lehet tudni van-e értelme felmenni, mert beszélget-e az az ember akivel meg akarom beszélni a biznisz lebonyolításának részleteit vagy akivel csak jó csevegni. a másik, hogy nem lehet megtalálni a cset gombot mert elrejtve az üzenőfal alatt található kis szürke gombra rakva. remlem a készítők végre felismerik és javítják azt a teljes mértékben amatőr hibát.

Az akvarista.hu chat

a másik oldal ahol talán jobban is működik a csetes téma az Akvárium Magazin oldalán elérhető csevegőprogram. itt esténként most is van, hogy 20 ember van jelen akiktől érdemes szakmait is kérdezni (ugyanezt a chatmotort használja a Rain akvarisztikai oldala is). itt jól látható helyen a felső menüsorban kapott helyet a chat elérése.

AM chat, sajna egyedül így hajnalban :)

remek kis esti kikapcsolódást jelent egy növényes akvarisztikáról folytatott eszmefuttatás amit az ember Nigro oldalán meg is tehet. ha pedig lemaradt valami fontosról vissza is nézheti az előző napok csevegéseit.

ezennel át is tekintettük a hazai csetelésre ajánlott oldalakat, mindenki eldöntheti érdeklődésének megfelelően hova is akar járni, tartozni.

a chat általában este, illetve a munkaidő letelte után mozgalmas, hisz az emberek ilyenkor érnek rá némi beszélgetésre.

jó csetelést

1 megjegyzés:

  1. Jó kis írás, gratu! Igazából nem értem, hogy ha nigro blogján proci összedob egy ilyen csetes listát 1 óra alatt akkor az akvaristán miért nem lehet? Én már nem várok az akvaristától semmit, inkább a te csetedet várom már! ;)

    Peti44

    VálaszTörlés

Nyílméreg szekció - Ranitomeya imitator, az utánzás nagymestere

  Ranitomeya imitator  (Schulte, 1986)   A  Ranitomeya imitator  az állatvilág legnagyobb utánzója. Ahogy a faj elnevezése imitator is erre ...