2010. július 23., péntek

Napi helyzet - Apróhirdetés

néha szoktam böngészgetni az apróhirdetéseket hátha belefutok valami különleges halba vagy eszközbe. például régóta vágyom egy régi, vaskeretes akváriumra. szóval böngészés közben két dolgot szoktam mindig észrevenni. 1. aki nincsen tisztában a keresett hal értékével 2. aki komplett berendezett akváriumot akar.

az elsőre remek példa az időről időre feltűnő L46os mánia. egy ember elkezdi keresni, utána jön még pár delikvens aki magasra tartja kezét, h bizony neki is kell ilyen. majd jön egy kicsit tájékozottabb akvarista akinek szavait megdöbbenéssel hallják, 2-3ezer forintot pedig még adtak volna érte, de 30-40ezer forintot egy 5cm-es halért??? ilyenkor persze rálépnek a másik útra, hátha van valaki aki megunta vagy magyar tenyésztő. nem tudom, h a magyar tenyésztő miért adná oda jóval a piaci ár alatt. de sok sikert nekik, hátha valaki megunja és nekik ajándékozza :D

berendezett akvárium is kemény dió. néhol végigpörgetve az akváriumos képeket, persze amiktől meg akarnak szabadulni rengeteg giccses dolog van. miért akar az ember egy másik ízlésének megfelelően berendezett akváriumot? nincs saját elképzelése? vagy ennyire igénytelen? hogy nem is érdekel, nincs nekem erre időm, nem akarok vele foglalkozni, olyan lesz amilyen. na az ilyen embernek minek akvárium? én világ életemben törekedtem arra, h a saját magamnak tetsző akváriumot állítsam össze.

van egy kategória aminek a berendezett akváriumait minden ember vagyis a többség jó szívvel elfogadná. ezek a mindenféle iwangumi meg nem is tudom milyen stílusban berendezett növényes akváriumok. de ezek is csak pillanatnyi állapotot tükröznek, ha nem rendelkezel kellő ismeretekkel nem tudod életben tartani, viszont ha már ismeretekkel rendelkezel, képes vagy magad is létrehozni egy ilyen látványvilággal rendelkező üvegedényt :)

1 megjegyzés:

  1. Igen érdekes hirdetéseket találni, de le a kalapom azok előtt, akik ingyen adnak, mohát, halat, üres akváriumot, stb. Sokszor jól jön egy ilyen "lehetőség" amikor kéne egy apróság az akváriumba, de nem tudod megvenni és ekkor jön valaki, aki segít. Ez jó !
    De azok, akik pl 1-2 évet tartanak pl egy algaevőt és feldobja, hogy 7.000 Ft...na ezek érdekes figurák!

    VálaszTörlés

Nyílméreg szekció - Ranitomeya imitator, az utánzás nagymestere

  Ranitomeya imitator  (Schulte, 1986)   A  Ranitomeya imitator  az állatvilág legnagyobb utánzója. Ahogy a faj elnevezése imitator is erre ...